Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Tradičná chuť Hontu

16-09-2013

(Krupina, 14. septembra 2013) – Buchty starej mamy, papmpúchy, pagáče, ťahanie štrúdle, mútenia masla, výrobu syrov, či súťaž v pletení vianočky – toto všetko návštevníkom ponúkol v poradí už V. ročník súťaže vo varení tradičných jedál v Krupine. 34 súťažiacich varilo a pieklo 29 jedál v kategóriách – mäsové, múčne, zeleninové a ovocné, mliečne jedlá a polievky. Medzi hosťami bol aj štátny tajomník MPRV SR Štefan Adam. Ocenil prácu organizátorov, ktorí do Krupiny pritiahli stovky ľudí a pripravili podujatie, ktoré úzko súvisí so snahou agrorezortu – zachovať a pozdvihnúť slovenský vidiek, tradičné hodnoty, remeslá, a tiež zvyklosti a jedlá typické pre daný región. „Vláda SR považuje poľnohospodárstvo a potravinárstvo za jednu zo svojich priorít,“ povedal vo svojom príhovore Š. Adam. Aj napriek celodennému dažďu na dvore ZŠ J. C. Hronského v Krupine stála kamenná pec z Hrušova na pečenie chleba, v ktorej sa piekli chutné lepne. Krupinskí poľovníci pripravili pre organizátorov guláš z diviny. Putovný lopár súťaže prevzal starosta obce Čekovce Milan Gregáň.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood