Facebook Statistics
Značka Kvality

Trinásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“

20-12-2023

 ​

EFSA podcast

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal trinásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na zdravie rastlín.

Cudzinec (druh) vs. rastliny: pozor na votrelcov

Invazívne cudzie druhy, ako napríklad škodcovia v poľnohospodárstve a lesníctve, môžu spôsobiť vážne problémy, ak sa dostanú na nové územia.

Vypočujte si trinásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, ktorý je zameraný na prácu úradu EFSA v oblasti zdravia rastlín a na riziká, ktoré môžu predstavovať títo nevítaní hostia.

James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia úradu EFSA, sa rozpráva s vedeckými expertkami Agata Kaczmarek (vedúca oddelenia úradu EFSA pre hodnotenie rizík v oblasti zdravia rastlín) a Sara Tramontini (vedúca v tíme monitorovania zdravia rastlín úradu EFSA) a s expertkou na komunikáciu Irene Zanetti (tím úradu EFSA pre koordinovanú komunikáciu), aby preskúmali nenápadných votrelcov, ktorí môžu preniknúť do našej krajiny a vplyv, ktorý môžu mať.

V podcaste sa dozviete aj o kampani úradu EFSA „Plant Health for Life“ a o praktických krokoch, ktoré môže podniknúť každý z nás, aby chránil životné prostredie.

Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.

Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood