Facebook Statistics
Značka Kvality

Kolokvium Campylobacter in food chain

07-10-2008

12. vedecké kolokvium „Campylobacter in food chain

Rím, 4.-5.12.2008

V roku 2006 boli baktérie rodu Campylobacter druhými najčastejšími pôvodcami potravou prenášaných nákaz, a to aj napriek tomu, že počet prípadov kampylobakterióz v prírode je sporadický. V roku 2005 vedecký panel EFSA pre biologické riziká vydal vedecké stanovisko o hodnotení ciest prenosu kampylobakterióz a identifikácii vhodných variant kontrol a rozporných dát. Európska komisia opätovne požiadala úrad, aby aktualizoval svoje stanovisko z roku 2005. Úrad preto organizuje toto kolokvium, kde sa prehodnotia najnovšie vedecké informácie pre prípravu odporúčaní na hodnotenie rizika baktérií rodu Campylobacter a účinnosť kontrolných opatrení.

Cieľom tohto kolokvia je otvorená vedecká diskusia o stave, aktuálnych otázkach a budúcich výzvach pre hodnotenie rizika baktérie rodu Campylobacter v potravinovom reťazci v Európskej únii. Diskusia bude zameraná na najlepšie prístupy zberu dát a kavntitatívne prístupy celej EÚ, chápanie jeho dopadu na ľudské zdravie, rezistenciu na fluorochinnolóny a hodnotenie najefektívnejších opatrení s výhľadom na tvorbu odporúčaní pre hodnotenie rizika  kampylobakterov.

Kolokvium bude prebiehať formou diskusie. Budú vytvorené 4 diskusné skupiny:

DG1–Health impact and attribution
DG 2 – Quantitative approaches in Risk Assessment in and around the EU
DG 3 – Fluoroquinolone resistance in Campylobacter
DG 4 – Assessment of effectiveness of measures

Registrovať sa môžete online prostredníctvom web stránky EFSA do 20.októbra 2008.

V prípade, že sa rozhodnete tohto stretnutia zúčastniť, kontaktujte prosím najskôr Kontaktný bod SR pre spoluprácu s EFSA ([email protected] alebo 02 592 66 558).

Viac informácií o priravovanom kolokviu môžete získať u Dr. Stefa Bronzwaera a Mrs. Francesci Piombini prostredníctvom emailu [email protected] alebo na tel.č.+39 0521 036 824.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood