Konzultácie EFSA
25-07-2022
Minulý týždeň úrad EMA a EFSA zahájili verejnú konzultáciu k spoločnej správe o vývoji harmonizovaného prístupu k metodikám hodnotenia expozície pre rezíduá veterinárnych liečiv, kŕmnych doplnkových látok a pesticídov v potravinách živočíšneho pôvodu.
22-07-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) zahájil verejnú konzultáciu k návrhu usmernenia na hodnotenie rizík prípravkov na ochranu rastlín pre včely, ktoré sa týkajú včiel medonosných, čmeliakov a samotárskych včiel.
08-07-2022
Agentúry EMA a EFSA otvorili novú verejnú konzultáciu o spoločnej správe o vývoji harmonizovaného prístupu k metodikám hodnotenia expozície rezíduám veterinárnych liekov, kŕmnych doplnkových látok a pesticídov v potravinách živočíšneho pôvodu.
27-05-2022
Úrad EFSA zahájil verejnú konzultáciu k návrhu vedeckého stanoviska týkajúce sa hodnotenia vedeckých dôkazov pre stanovenie prepočítacieho koeficientu metyl-folátu vápenatého a glukosamínovej soli kyseliny (6S)-5-metyltetrahydrofolovej...
27-05-2022
Oddelenie EFSA pre zložky potravín a obaly (FIP) zahájil verejnú konzultáciu k návrhu protokolu pre posúdenie nebezpečenstva v rámci hodnotenia rizík ftalátov, štruktúrne podobných látok a náhradných látok potenciálne používaných ako zmäkčovadlá v materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami.
11-03-2022
EFSA predkladá na verejnú konzultáciu návrh aktualizovaného usmernenia vedeckého výboru EFSA o používaní prístupu referenčnej dávky pri hodnotení rizika (Public consultation on the draft updated Scientific Committee Guidance on the use of benchmark dose approach in risk assessment).
24-02-2022
V súvislosti so stratégiou „z farmy na stôl" (from farm to fork) Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (úrad EFSA) otvoril konzultáciu o príručke zameranej na animal welfare (dobré životné podmienky zvierat).
28-01-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín otvoril dve verejné konzultácie súvisiace s vedeckými prácami zameranými na geneticky modifikované organizmy.