Stanoviská a správy EFSA
01-07-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) zverejnil aktuálne informácie o výskyte vtáčej chrípky za obdobie marec až jún 2022.
08-04-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) a Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) vydali "Súhrnnú správu Európskej únie o mikrobiálnej rezistencii zoonotických a indikátorových baktérií pochádzajúcich z ľudí, zvierat a potravín za obdobie 2019-2020".
25-03-2022
Nová publikácia Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) prezentuje výsledky terénnych aktivít v súvislosti s generovaním spoľahlivých hodnôt hustoty diviakov pomocou kamerového odchytu v 19 oblastiach v Európe.
11-03-2022
Úrad EFSA zverejnil vedecké stanovisko o bezpečnosti a účinnosti kŕmnej doplnkovej látky etoxychín (6-etoxy-1,2-dihydro-2,2,4-trimetylchinolínu).
03-02-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vypracoval vedecké stanovisko súvisiace s hodnotením alergénnosti a proteínov v potravinách a krmivách získaných pomocou biotechnológií.
22-12-2021
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal Usmerňovací dokument o vedeckých kritériách pre zoskupovanie chemických látok do skupín pre hodnotenie rizika kombinovanej expozície viacerým chemickým látkam pre ľudí ...
08-11-2021
Vedecký panel EFSA pre materiály určené na kontakt s potravinami, enzýmy, enzýmy a technologicky pomocné látky (CEF) prijal Vedecké usmernenie na predkladanie dokumentácií o potravinárskych enzýmoch, čo je míľnik, ktorý bol možný najmä vďaka podpore a partnerstvu s členskými štátmi.
04-06-2021
Národný kontaktný bod pre vedeckú a technickú spoluprácu s Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA), zriadený na odbore bezpečnosti potravín a výživy, sekcia potravinárstva a obchodu MPRV SR, zabezpečil pre prevádzkovateľov potravinárskych podnikov preklad oficiálnej príručky EFSA k označeniu dátumu na potravinách.
21-08-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal externú správu k Fínskemu národnému výživovému prieskumu u dospelých a starších (FinDiet 2017). Výživový prieskum bol vykonaný u dospelých (18-64 rokov) a starších (65-74 rokov) osôb v súlade s metodológiou EU Menu pre zber dát o konzumácii potravín.