Facebook Statistics
Značka Kvality

Technické zasadnutie k stanoveniu genotoxicity chemických látok

11-07-2018

Hodnotenie rizika expozície viacerým chemikáliám ("chemické zmesi") pre životné prostredie a ľudí predstavuje pre vedcov, hodnotiteľov rizík a manažérov rizík niekoľko výziev. Je to najmä z dôvodu komplexnosti problematiky, takmer nekonečného počtu možných kombinácií chemikálií a veľkého množstva údajov potrebných na opis toxikologických profilov expozície chemickým látkam.

V tejto súvislosti pripravil Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (úrad EFSA) návrh vyhlásenia, v ktorom špecifikuje hodnotenie genotoxicity chemických zmesí. Technické zasadnutie je organizo-vané úradom EFSA za účelom konzultácie tohto návrhu.

Cieľ zasadnutia

Úrad EFSA vyzýva zainteresované strany na diskusiu k návrhu vyhlásenia na hodnotenie genotoxicity chemických zmesí. Pred finalizáciou zvážia experti úradu EFSA všetky relevantné predložené pripomienky k návrhu.

Štruktúra zasadnutia

Plenárne zasadnutie, v ktorom budú mať zainteresované strany možnosť sledovať prezentácie, pripomienkovať a diskutovať návrh vyhlásenia s expertmi úradu EFSA.

Kto by sa mal zasadnutia zúčastniť?

Zasadnutie je určené všetkým zainteresovaným stranám, ktoré majú odborné znalosti a záujem o oblasť genotoxicity chemických zmesí. Účasť je obmedzená na maximálne 60 účastníkov (vrátane prednášajúcich a ďalších expertov určených úradom EFSA). Úrad EFSA podrobí prihlásených účastníkov post-registračnému výberu, ktorý zabezpečí dostatočné zastúpenie rôznych odborníkov, predstaviteľov sektorov, a to z odlišných geografických regiónov.

Predbežný program zasadnutia

On-line registrácia

Registrovať sa je možné do polnoci 09. 09. 2018 (alebo do naplnenia kapacity zasadnutia) prostredníctvom elektronického formulára.

Po uzavretí registrácie dostanú účastníci informáciu, či boli úradom EFSA vybratí.

Logistické informácie, poplatky

Zasadnutie sa uskutoční 27. 09. 2018 od 9.00 do 16.00 v Bruseli. Ďalšie podrobnosti budú oznámené vybraným účastníkom po uzavretí registrácie.

Pracovným jazykom stretnutia je angličtina, tlmočenie nebude k dispozícii. Zasadnutie je bez účastníckeho poplatku. Cestovné a ubytovanie sú na vlastné náklady účastníkov.

Kontakt

Vedecké otázky:                             Daniela Maurici [email protected]

Organizačné záležitosti:               Vanessa Descy [email protected]


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood